-->
06 április 2017 Szerző 

László Pisti és Szabó Gabi alaposan feltette magának a lécet, hiszen a páros, a Rallye2 Bajnokság csúcskategóriájába, az ötös géposztályba nevezett be Miskolcon, ahol némi szerencsével ugyan, de hozzájuk kerültek a legnagyobb kupák. 

Az öröm óriási volt, hiszen pályafutásuk első kategóriagyőzelmét érték el a srácok Miskolcon, így nem meglepő, hogy fültől-fülig érő mosollyal az arcán mesélt a hazai versenyükről, László István.

 

Hogyan készültetek a Miskolc Rallye-ra?

Nagyon hamar nekikezdtünk az év elején a felkészülésnek, mind technikailag, mind lelkileg, mert már nagyon vártuk a Miskolc Rallye-t, túlságosan hosszúra nyúlt a téli pihenő. A rajt előtt egy héttel megmutattuk országnak-világnak az autónkat az AMTS nemzetközi automobil és tuning show-n, Budapesten, de ez a felkészülésünket nem befolyásolta, mert már télen rajtkész állapotúvá varázsoltuk a kocsinkat. A Honda jó autó, nem sok dolgunk volt vele, de ettől függetlenül alapos munkát végeztünk, mindenre odafigyeltünk a felkészülés folyamán.

 

Milyen volt a versenyetek? Szép és nagy kupákkal gyarapodott a gyűjteményetek.

A pályák alapvetően ismerősek voltak a számunkra, lévén hogy a Miskolc Rallye-t a hazai versenyünknek nevezhetjük. A Kánó volt a kedvencem, az nagyon bejött nekem, csupán a felhordással és az útminőséggel akadt némi problémánk azon a gyorsaságin. Volt, hogy teljesen másképpen láttuk a kanyarokat, mint, ahogy a pályabejáráson felírtuk, mert annyira leharcolta az utat az ORB mezőnye. Sok helyen „zizis” volt a pálya, de én szeretem az olyan kihívásokat, amikor sokat kell improvizálni. Egyszer megforogtunk Kánón, akkor elég sok másodperc bent maradt, de ezt leszámítva szinte teljesen kalandmentes volt a versenyünk. Mályinka is jó volt, a nyúlfarknyi Lyukóbányán pedig gyorsan átszáguldottunk, bemelegítettünk rajta a másik kettőre. A verseny első felében a kategóriatársakkal harcoltunk, de ők apránként kiestek, így gyakorlatilag az ölünkbe hullott az ötös géposztály győzelme. Sokáig emlékezetes hétvége lesz a miskolci, mert eddig még soha sem sikerült nyernünk a kategóriánkban. Végre ennek is eljött az ideje. :-)

 

Ezek után biztos, hogy még a miskolcitól is nagyobb elánnal készültök Salgótarjánba…

Nem kicsi lendülettel. Szeretnénk Salgótarjánban is egy dobogós helyezést elcsípni a kategóriánkban. Tavaly ez sikerült, jó lenne 2017-ben is megismételni. Ezért fogunk küzdeni a Rallye2 Bajnokság második versenyén.

 

Reklámpartnerek: Épkar Zrt, Kz Invest Kft., Inter Cars, Hauser Magyarország Kft., Formula Magazin, Targo Trans Kft., Xerotrans Kft., Marketing & Media One Kft.,Tóth István E.V.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!