-->
04 december 2016 Szerző 

Képek a díjkiosztóról és  versenyzői nyilatkozatok.

A sors kárpótolta a Ranga-Szőke kettőst a nyári veszprémi fiaskóért, akkor búcsúzni kényszerültek, most győzni tudtak a 20. jubileumi Mikulás Rallye-n. Olléék is mosolyogva konstatálták, hogy habár egy korszak lezárult, méltó módon búcsúztatták a Ford Fiesta S2000-st. A verseny közben Kovácsék csak abban bíztak, hogy az abszolút ötbe férjenek, ez olyannyira jól sikerült, hogy végül a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhattak a mitsubishis Maticsék és Maricsekék előtt.

A verseny végi nyilatkozatok:

Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5): „Ez jobb, mint amit vártam! Talán a sors kárpótolt egy kicsit a Veszprém raliért. Titkon sem reméltem a győzelmet, sajnálom hogy Friciék kiestek, velük azért más lett volna a helyzet. A harmadik gyorstól tudtuk hozni a tempónkat, és onnantól igazán gyorsak voltunk. Abszolút nem volt meleg helyzet és necces szituáció, úgyhogy sallangmentesen mentünk, viszont gyorsan. Nem tudtunk tesztelni, ennek hatását éreztem is az első két gyorson, nem voltam 100%-os, a harmadik szakasztól kezdve állt helyre a rend.”

Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000): „Ez egy méltó búcsú, szép eredménnyel köszöntünk el az autótól, ráadásul első abszolút futamgyőzelmünket is itt szereztük. Mint ahogy megszokhattunk, most is hoztam a formámat, egy korai rajt miatt 10 másodperces büntetést kaptam, egyszer pedig megforogtunk. Így a végére már kicsit visszavettünk a tempóból, ez a második hely ebben a komoly mezőnyben igencsak szép eredmény.”

Kovács Antal, Istovics Gergely (Ford Fiesta R5): „Harmadik helyen végeztünk, aminek nagyon örülök. Talán ez a legjobb eredményünk a Mikulás Rallye-n. Nagyon nehéz verseny volt, ennyire sok jó autóval és jó pilótával. Sajnos technikai gondunk akadt a végére, de szerencsére elhozott minket a célig.”

Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX.): „Mint bármelyik Mikulás Rallye, ez is nagyon jólesett, jó volt egy kicsit tét nélkül lemozgatni magunkat az év végén. Bár még lesz egy szilveszterünk is, de ez csak murva, erre van ez az autó kitalálva. Nagyon élveztem, annak ellenére, hogy defekt hátráltatott, kétszer estünk majdnem akkorát , mint az ólajtó. Ott már kicsit túlzásba vittem a lazaságot, azt már nehezen bírta el az autó. Az utolsó gyorson ráadásul valami széttört a váltónkban, szétment a váltóház, elfolyt az olaj. Lépésben jöttünk be, vigyázban ülve, hogy beérünk-e egyáltalán a célba vagy sem.”

Maricsek Miklós, Notheisz Ivett (Mitsubishi Lancer EVO IX. R4): „Meglepően sikeres volt számomra ez a verseny. Azt gondolom, hogy az elmúlt évek munkája meghozta a gyümölcsét. Álmomban se gondoltam, még reggel se, hogy egy ilyen erős mezőnyben, ilyen jó helyen tudunk végezni. A záró szakaszon egy defekt hátráltatott, a Bodolaiék szerencsétlensége miatt pedig átlagidőt kaptunk. Nagyon örülünk, ez egy csodálatosan szép mikulás ajándék.”

Lencse Zoltán, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5): „Ez a második kör nagyon-nagy élmény volt. Most hallottam a csapattól, hogy hatodikak lettünk, ami egy extra töltet. Jól éreztük magunkat Csabival, jó volt a közös munka. Ez a kettős egy egyszeri alkalom, mert a navigátorom is pilótaként indult az idei Mikulás Rallye-n.”

Osváth Péter, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX.): „Valami mindig történik az utolsó gyorsaságin, ebben az évben sok mindent az utolsó gyorson buktuk el, pedig úgy számoltuk, hogy ha jók vagyunk akkor lehet hogy a dobogót is meg tudjuk csípni. De hát a raliban „ha” nincsen… Ágival egy év szünet után ültünk újra össze, sok újdonságot hozott, amit az elmúlt egy évben tanult. Azt gondolom, valamennyit gyorsultam is tőle, újabb kihívást jelentett.”

Forrás: http://www.mikulasrally.hu/news

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!