-->
30 augusztus 2016 Szerző 

Az abszolút tizenegyedik helyen fejezte be a Botka Rally Team párosa a 46. Barum Rally-t. 

 

A cseh ERC futamon a pilóta kétszer is hibázott, de összességében elégedetten tértek haza a csapat tagjai. Nehéz futam volt, a helyi versenyzők domináltak, Dávidék sokat tanultak.Botka Rally Team


46th Barum Czech Rally Zlín
2016.08.30. – Csehország, Zlín
 

A szombat reggeli defekt és az esti ’fűnyírás’ után a Botka-Szeles páros már csak a részeredményekért tudott autózni a Barum Rally zárónapján. Duduék a 19. helyen folytatták. „Vasárnap minden rendben volt. Az első két gyorson mindkétszer utolértünk egy előttünk indulót. Előbb egy Fordos szenvedett a szervo hiányával, a másodikon a Subaru lassult be előttünk, nem engedett el, bekísértük a célba. A harmadik gyorson jót mentünk, és az utolsó körre sem panaszkodhatunk, a záró szakaszon, ahol még azért mindenki próbált javítani, másodpercen belül tudtunk kilométerenként menni az élen nagy csatát vívó Kopeckyvel, abszolút hetedik időt mentünk ezen a gyorson.”Minden szakaszon beesett, felborult autók mellett kellett elhaladniuk. „Nehéz pályák voltak, tényleg nagyon sokan kiestek. Nekünk két hibánk volt, szerencsére megúsztuk. Az biztos, hogy az autót magasabbra kell emelni, nagyon sok helyen húztuk az alját. Ahogy a beesésünknél is, ahol felütötte az út, teljesen el lehet veszíteni a tapadást. Jövőre már ezt is tudni fogjuk :)” – mondta mosolyogva a pilóta. „A pályák, a verseny eszméletlenül jó volt, még a kicsit sok etap ellenére is. A gyorsasági szakaszok szenzációsak! Nehezek, sok kanyarral, de tempósak, és végre már tudtunk gyorsan is menni, hála az új, hosszú váltónak. Székesfehérváron 168 km/h-nál letiltott a rövid áttétel, most 197 volt a végsebességünk és még itt is többször ’utaztunk’ ezen a tempón.”

Elégedett volt a csapat, hiszen az év eleji sorozatos technikai problémák után újra gondmentes versenyen van túl a versenyautó. És az év eleji gyengébb szereplés után sokkal stabilabbak a részeredmények is. „Bízom benne, hogy jövőre még jobban fogunk tudni gyorsulni!
Amellett, hogy ezt a versenyt elrontottam, azért egy kicsit elégedett is vagyok. Amikor nem hibáztunk, nem hátráltatott semmi, akkor már benne voltunk a tízben, ami szerintem nem rossz egy ilyen mezőnyben, ahol végül 11. helyen értünk célba úgy, hogy csak két külföldi tudott megelőzni, az összes többi helyi versenyző volt.”Nincs sok idő pihenni, hiszen jön a következő verseny: „Megyünk a lett versenyen, ami az év elején elmaradt és most szeptember közepén kerül megrendezésre. Várjuk már, szeretnénk ott még jobban szerepelni!”

A csapat facebook oldalán képeket és exkluzív videókat talál!

fotó: www.duen.hu

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!