-->
25 június 2016 Szerző 

Először szerepel a belga Ypres Rally-n a Botka Rally Team. 

Már az utazás során nehézségek adódtak és az versenyautó is csak a gépátvétel előtt indult el. Még nem érkezett meg minden alkatrész, a shakedown-t kihagyta a legénység, reményeik szerint az utolsó pillanatban lesz kész.

 

Botka Rally Team
Kenotek Ypres Rally 2016
2016.06.24. - Belgium, Ypres

A legutóbbi futamon, azori szigeteken sikeresen szerepelt a Botka Dávid - Szeles Péter páros. Az abszolút negyedik hely elismerésre méltó, nagyon sok gratulációt zsebelt be a csapat a verseny után. A következő megmérettetés a belga Ypres környékén megrendezett futam. „Idén ez a második versenyünk, ami új számunkra. Még korábban nem indultunk itt és igazából az előzetes terveinkben sem szerepelt, hogy megyünk ezen a futamon, de az otthoni viszályok miatt eljutottunk ide is.”Nem lehet gördülékenynek nevezni az előzményeket, de erről Botka Dávid beszél inkább: „Még nehéz a helyzetünk, több okból is. Már kifelé úton gondunk volt, az egyik, alkatrészekkel full-ra megrakott szervizbuszunk félúton megadta magát. Próbáltak a fiúk életet lehelni bele, de a vége az lett, hogy átpakoltunk belőle mindent, amit csak lehetett és úgy érkeztek a srácok egy kis késéssel.”

Ennél talán nagyobb gond, hogy a versenyautó sem indult még be a futam előtt otthon a műhelyben: „Az autóba bekerült az új fejlesztésű kit, amiről kiderült, hogy még nem kaptuk meg minden alkatrészét. Az autót nem is tudtuk otthon beindítani, a mérnök segített itt és csak csütörtökön délelőtt, 1 órával a gépátvétel előtt indult be először. Még hiányzik alkatrész, így a shakedownon és a kvalifikáción nem tudtunk elindulni vele. Péntek reggel érkezik meg még alkatrész, aminek a segítségével remélem végre minden egyenesbe ér.
Azt bánom, hogy nem tudtunk egy métert sem menni vele. Sok minden változott, például teljesen új a kormányszervója. Félek, emiatt az ismeretlenség miatt egy kicsit rosszabbul fogunk kezdeni, mint ahogy szoktunk, de remélem, hamar belejövünk.”Több, mint kétszázötven gyorsasági kilométer vár az ERC mezőnyére a belga futamon. „A pályákat sikerült jól feldolgoznunk. Nagyon komoly levágások vannak, ami nagyon megnehezíti a versenyt. Átlagosan tíz levágásból három olyan, ahol bármikor defektet lehet kapni. Ha defekt nélkül sikerül megoldanunk a versenyt, az már egy fél győzelem. Nehezen indul be most minden, ennél remélem csak könnyebb dolgunk lesz. Bízom benne!”

A verseny hivatalos honlapja: http://www.ypresrally.com/

fotó: www.duen.hu

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!