-->
17 máj. 2017 Szerző 

MAY DAY… Béres Szabolcs hihetetlen versenyt ígért nektek és most már bátran mondhatjuk: mission completed, azaz küldetés teljesítve.

 

SMART APC MAY DAY Közép-Európai és Magyar Profi Drift Bajnokság II. – CEZ

2017.05.13-14. – Máriapócs, RabócsiRing

 

A Drifting.hu csapata által szervezett nemzetközi drift versenyen hat nemzet összesen 79 pilótája nevezett.

Az aranyat érő májusi eső és a máriapócsi fal a szombati edzésnap folyamán erőteljesen megtizedelte a mezőnyt.A fal büntet, de sokan nem hiszik el. Van, aki 1-2 centiméterre halad el tőle és boldogan száll ki autójából, és van, aki úgy kell, hogy összelapátolja később.

A szombati törések és műszaki gondok miatt sem volt csekély a vasárnapi versenynapon rajthoz álló pilóták száma, hiszen a Pro2 kategóriában 13, míg a Pro kategóriában 34 versenyző várt arra, hogy összemérje erejét driftfanatikus sporttársával.

Már a kora délutáni Pro2 csaták is igen keményre sikeredtek, hiszen a tempós megindítás utáni, szűk kanyarokkal és terhelésváltással tűzdelt pálya még mindig feladja a leckét a pilótáknak. Nagyon keményen küzdött egymással a Top4-ben többek között mindenki „hajráJózsija”, Semegi József és Kis Patrik, valamint a két csapattárs, Bauer Bence és Bocsik Oszkár is.

 

A szoros csatákat követően a dobogóra végül ők állhattak fel:

1. Kis Patrik

2. Bauer Bence

3. Bocsik Oszkár

A finom, késő tavaszi napsütésben megtartott versenyzői felvonulás és a rövid interjúkat követően kezdődtek meg a Top32 összecsapásai,amelyet csak egy vérpezsdítő szexi autómosás szakított meg, ezzel is még tovább fokozva a fantasztikus hangulatot. A Pro mezőnyben nem igen akadt 500 lóerő alatti autó. Japán és német autók, épített különlegességek és mindenre elszánt pilóták vártak arra, hogy megmérkőzzenek egymással.

Hat nemzet 32 zseniális pilóta– minden, amiről egy driftért rajongó álmodozhat. Őrült csaták, hihetetlen szögek és töménytelen füst… no meg a fal…

 

A Top8-ban is jutott szerep ennek a bizonyos falnak bőven.Alaposan megviccelte és tökéletesen kibillentette például az SR20 team pilótáját, Hetyési Zsoltot és a nagy visszatérőt, Grózinger Zsoltot. Sőt, a Top4-es Hetyési Zsolt-Molnár András összecsapásba is beleszólt a fal, hiszen Zsoltihoz kicsit túl közel került a fal és ezt a váratlan lassulást a tőle pár centire haladó Molnár Andris nem tudta lekezelni.

Vitézül küzdöttek a magyar pilóták ebben a népes nemzetközi mezőnyben. A Top32-be kilenc magyar versenyző jutott be, és közülük négyen ott voltak a legjobb nyolcban, ketten pedig a legjobb négyben. Ez fantasztikus eredmény, melyre méltán büszkék lehetünk.

A hétvége legjobbjai Pro kategóriában végül is ők lettek:

1. Mateusz Fijal

2. Girda Rares

3. Molnár András

 

Szuper hétvégén vagyunk túl és nemsokára jön az újabb drift csemege: EBISU DRIFT MATSURI. A 2017. július 15-én és 16-án megrendezésre kerülő futam igazi érdekesség lesz, hiszen ekkor mindenki úgy driftel majd a pályán, ahogy szeretné. Nincsenek szabályok, csak a drift által adott szabadság – őrült szögekkel és szigorúan kilinccsel előre.

Találkozzunk egy hónap múlva újra a Rabócsiringen!

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!