-->
12 máj. 2016 Szerző 

Interjú Vida Balázs dragversenyzővel a hétvégi gyorsulási verseny előtt, aki közkedveltté szeretné tenni a Drag Goofree-Camaro-ját, a sporttársak és a nézőknek egyaránt!

 

Pilóta:Vida Balázs
Drag autó: "Goofree-Camaro”- dragster
Verseny neve: Poco Loco Gyorsulási verseny OB + FIA-CEZ + Smoke&Charm Országos Diesel Találkozó - 2016.05.14-15. - Kiskunlacháza

Kérlek, először mesélj kérlek az eddigi autósportos életedről.

Anno a  90-es évekre nyúlik vissza amikor is saját autómmal, egy csont gyári 1977-es Chevy Camaróval ,, A SÁRGA”, utcai versenyeken vettem részt, ami nagyon sok élményt  és izgalmat adott, de viszonylag rövid idő alatt megszoktam az akkori évjáratok közel 200 lóerejét. A megszokás érzés orvosolására a Tuboly-Tech-nél  gyorsan találtunk megoldást, ami eredményeképp évről évre, több versenyen is szép eredményeket  értem el vele. Már Jó néhány évvel ezelőtt tudta a 10,6-os időt, ami egy utcai autótól a ma is elég jónak mondható..   

Ezt követte profi kategóriában a ,,Hyper–Nova”, (Tuboly-Tech) ami már egy gyorsulásra épített versenyautó, a 9,6-os idejével az utóbbi években dobogós  eredményeket hozott.

A versenyen milyen autóval indulsz, és mit tudhatunk róla?

- A ,,Goofree-Camaro”- dragster, (Tuboly-Tech) 1979-es évjáratú épített  versenyautó, 8000 ccm-es versenyblokkal, teljesítménye közel 1000 lóerő szívóban, ami fokozható egy kis nitró befecskendezésével.

A legutóbbi versenyen a lacházi pályán 8,6-os időt sikerült kihozni belőle. Van még tartalék az autóban, így meg van rá az esély hogy javítsuk az eddigi időeredményt.

Kinek is tudod ajánlani ezt a sportot és miért? 

- Mindenkinek, aki kitartó, szereti az adrenalint, a sebességet, a gumifüstöt, a jó társaságot, és nyerni akar, mindezt megspékelve a V8-as  spéci motorok aszfaltszaggató erejével és mellkast rengető dübörgésével, az nagyon valószínű, hogy nem tudja ezt megkapni más sportágban!

 

Lesz-e hasonló Drag jármű kint a versenyen?

- Napjainkra szép számú Dragster versenyautókkal büszkélkedhet a szakág!

Ebben a kategóriában áll a rajthoz a hétvégén információm szerint, a  budapesti nagy futamon debütált ,,Predator” Kohári Zoltán magyar drag bajnok  pilótával, ,,Káldy Nova”, ,,Fensetrman-Chevy kupé”, ,,Wattson Fury” , ,,Damla-Mini-Impala”, ,,Darth-Wader” új szívvel, és újdonságként Tuboly Tamás  Altered-je , de ezen felül még várhatóak más ismert hazai,  illetve  külföldi versenyzők is!

A mostani felhozatallal megtelik a nyolcas tábla, izgalmas versenyekre  számíthatnak a  rajongók.

Milyen titkolt céllal érkezel a versenyre?

- Közkedveltté tenni a Goofree-Camaro-t, jó időt menni, és nyerni!

 

2016-ös versenyzéssel kapcsolatos terveid?

- Lehetőség szerint részt venni a versenyeken és biztonsággal, stabilan a lehető legjobb eredményeket hozni. 

Köszönöm a támogató családom segítségét!

 

Szurkoljunk közösen Balázsnak a hétvégi Poco Loco Gyorsulási verseny OB-n!

 

Fotók: Vida Balázs - www.carsandgirls.hu

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!