-->
12 máj. 2020 Szerző 

Kiélezett és látványos csatákat hozott a Nemzeti SIM Liga első fordulója, amelyen a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert vitte a prímet.

Nem meglepő, hiszen annak idején szimulátorbajnokból lett valódi versenyző.

 

Profi szimulátorbajnokság, profi autóversenyzőkkel, akik egyébként a kategóriájukból fakadóan nem találkoznának a versenypályán, ám a Nemzeti SIM Liga révén most összesodorta őket az élet. Ennek köszönhető, hogy elképesztően látványos csatát vívott egymással a kamionos Kiss Norbert és a túraautós Nagy Dániel – az időmérő edzésen utóbbi volt a leggyorsabb, a futamgyőzelmet azonban végül Kiss elhalászta az orra elől az első versenyen. Ki kell emelni, hogy Nagy Dani rendkívül sportszerű volt, mert egyszer koccant Kiss Norbival, kilökte a pályáról, de utóbb becsületesen „visszaadta” a pozíciót.

„A szoftver miatt nagyon élethű az egész, és összetett maga a küzdelem is, izgalmas, látványos futamok zajlottak szombaton – mondta Kiss Norbi. – Többféle autó közül lehetett választani, miután a mezőny nagy része Audiba ült, én a Ferrari mellett döntöttem, hogy tudjak valami mást csinálni, mint a többiek. Az én autóm egyenesben kicsit gyorsabb, az Audi meg a kanyarokban – remélem, ez a döntés a későbbiekben is az előnyömre válik. Szoros volt az időmérő és szorosak voltak a versenyek is, nagyon élveztem őket, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen én is szimulátorversenyzőként kezdtem annak idején…”

A forduló második, fordított rajtrácsos futamán a végig kiegyensúlyozottan versenyző szimulátoros Tóth Dávid aratott győzelmet.

Hogy miben más ez a sorozat, mint a többi?

Ahogy Kiss Norbert is említette, platform okán mindenképp, hiszen az iRacing a legélethűbb szimulátor – ezen gyakorol év közben Max Verstappen és Lando Norris –, vagyis szinte valós versenykörülmények között mérethették meg magukat az indulók, másrészt a hat héten át zajló bajnokság során a promóter TRP Hungary és a Fit4Race versenyfelkészítő program jóvoltából izgalmas nyereményekért harcolhatnak az indulók több, mint 1 millió forint értékben.

A stúdióban Szujó Zoltán mellett a Formula–1-es Alfa Romeo-csapat szimulátorversenyzője, Bereznay Dániel, és Kismarty-Lechner Gábor ült elemzőként – a jó versenyek láttán érdekes beszélgetések alakultak ki közöttük. A levezető műsorban Bereznay már otthonról jelentkezett be, még épp az esti Formula–1-es e-sport viadal előtt, amelyen egy győzelmet és egy harmadik helyet szerzett a Leclerc, Norris, Giovinazzi fémjelezte mezőnyben.

Az időmérő és a futamok eredményei alapján kialakult a sorrend az 1. forduló után

1. Kiss Norbi 49 pont
2. Nagy Dani 38 pont
3. Tóth Dávid 35 pont

 

 Az összesített végeredmény egy óvás miatt még nem hivatalos. Az esetet a Móni István FIA licenszes sportfelügyelő vezette csapat még vizsgálja.

 

A teljes élő adás itt visszanézhető:

https://youtu.be/yN295zgDmV4

 

 

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!