Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://www.hajoka.hu/index.php/autocross/item/1194-voros-tibor-es-a-monori-autocross) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/www/clients/client1996/web4419/web/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895
-->
25 október 2016 Szerző 

Beszélgetés Vörös Tibor autocross versenyzővel az október harmincadikai versenye előtt.

Tóth Sanyibácsival jó pár versenyen küzdöttél, harcoltál már, ellenfélnek milyen ő?

- Ha a rajtnál elmegy előre, akkor később nehéz megelőzni, mert zárja az íveket.
Ő igazi rutinos rókának számít ebben a szakmában az autocrossban.  Kanyarokban lassabb mint én, de az egyenesekben én vagyok a gyorsabb. A kanyarban ha utolérem akkor mivel ez nyitott versenyjármű ezért két három talicska földet szednek ki a fiúk a depóban a Buggy-ból.

 

Üldözéses autocross futam olyan, bulifutam lesz monoron, mit szólsz hozzá?
- A Pályának két különböző pontjáról fogunk egyszerre elindulni, és úgy fogunk körözni. Viszont lesz egy kis pikantériája is a versenynek, de ezt a kilátogató nézők a helyszínen fogják megtapasztalni.

 

Itt kiszolgálhatod a kilátogató nézőket. Mennyire szeretsz keresztbe autózni?
- Én nem vagyok konkrétan híve a driftes autózásnak. Inkább íven időre szeretek menni, de ha arra van igény akkor fordulunk úgy.

 

Milyen versenyjárművel is jössz és mit tudhatunk róla?
- Ez egy Super Buggy. 4x4-es hajtáslánc, V8-as audi motor, módosított "Hosek" féle váltó, 350 Lóerő, 850 kg.

 

Kitelepülsz nagy szervizparkkal? Készülsz olyan versenyautó kiállítás jelleggel?
- Nem, most csak tréleres megoldás lesz kis sátorral, de szívesen látok minden kedves érdeklődőt a versenyautómnál.

 

2016-os bajnokságban hogy állsz?
- Sajnos csak egy versenyen voltam Túrkevén, ott OB-n és Zónán harmadik helyet szereztem meg.Mesélnél az autocross-os pályafutásodról?
- 1995-ben kezdtem hivatalosan az autocross a Duna kupán. Először Zsigulival utána egy Golf II-el. Később 1999-ben egy Pontiac ami VR6 Corrado motorral volt szerelve. Azzal 2000-ben lettem Autocross Magyar Bajnok Duna Kupában Szuper kategóriában.

 

2001-benkaptam kölcsön Varga Csabától egy Szöcskét hogy próbáljam ki. Azzal indultam Dömsödön az autocross futamon. Első verseny lévén ötödik helyezett lettem. Akkor kaptam kedvet jobban a szöcskére.
2003-ban vettem az első autómat 4x4 audi motorral volt szerelve 250-270 lóerős lehetett. Az audi motorokat fejlesztettem tovább, a mai napig is audi motorral versenyzem. Diesel és benzines váltóból raktuk össze a verseny váltót. Később jött a Hosek féle váltó, amiben áttételt szoktunk módosítani a versenypályától függően.
2008-ban III.-ik, 2009-ben IV.-ik és 2010-ben Super Buggy kategóriában Magyar Bajnok lettem.
2006-ban és 2008-ban Közép Európa-Bajnokság III.-ik helyezett voltam. Legközelebb 2014-ben versenyeztem, ekkor az éves bajnokságban III. lettem szintén Super Buggy-val.

Köszönöm a barátok, szerelők, segítők, az Agro-Wein Kft - Kiskőrös, Maxx Energi Drink Kft. -  Kiskőrös, Di-Angelo Kft. - Akasztó, Jet Cafe - Kiskőrös, Ungvári Gépműhely - Kiskőrös, Novo-Grande Kft. - Kiskőrös, Miskolci Királypince Kft., Woker Trade Kft. -  Tabdi. Gellért és Társa Kft. - Orgovány, és természetesen a családom segítségét.

 

Szurkoljunk közösen október 30.-án monoron a Quad pályán Tibornak és Tóth Sanyibácsinak, hogy egy jót autózva szórakoztathassák a közönséget.

 

Képek: Vörös Tibor archívum - Hajóka Fotó.

- Hajósi Miklós -

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!